Welkom

Radio Sevagram is de ziekenomroep van zorginstelling Sevagram.

Wij maken radioprogramma's voor de bewoners en bezoekers van Zorginstelling Sevagram. En dit 24 uur per dag, 7 dagen per week. Met live programma's en muziek uit 50 jaar muziekgeschiedenis bieden wij een zeer gevarieerd aanbod voor onze luisteraars.

Even een stukje geschiedenis.

In februari 1972 besloot een groep enthousiaste dj's om radio te gaan maken. Na het nodige overleg met de toenmalige directie van VKH (verpleegklinieken Heerlen) was Radio De Prullebak al snel een feit.
De jaren verstreken en in 1983 werd Radio De Prullebak omgedoopt tot Radio VKH. Met uitzendingen van de ochtend tot in de late avond, via een ingenieus schakelsysteem met tijdklokken, werd Radio VKH goed beluisterd.

Eind jaren 90 werd een computersysteem aangeschaft waardoor Radio VKH 24 uur per dag te beluisteren was. De verpleegklinieken fuseerden en veranderde in zorginstelling Sevagram.
Reden voor ons om een belangrijke naamsverandering te ondergaan. Tot de dag van vandaag is Radio Sevagram een feit.

Een gezongen en mooi klinkend jinglepakket werd aangeschaft, de studio werd verbouwd en nieuwe liveprogramma's zagen het licht.
Door de komst van internet zijn wij tegenwoordig wereledwijd te beluisteren.

Toen Hans de Knegt het levenslicht zag besefte hij al snel dat hij met een specifiek doel die grote aardkloot met het nodige radioplezier maar eens flink moest opleuken.

Na het verdwijnen van de diverse zeezenders in 1974 kwam Hans terecht bij een stoffige ziekenomroep waar hij spontaan vele muzikale regels overtrad om op zaterdagmiddag, met de piraten nog tussen zijn oren, het ware muziekplezier door de oorschelpen te laten schallen. Begin jaren negentig nam Hans de wijk richting Favoriet FM in Zevenaar waar hij als programmaleider en DJ de eerste succesvolle jaren de skepter zwaaide.

Hier presenteerde hij het populaire middagprogramma Luchtig Lunchen. Hans maakte vervolgens een uitstapje naar Radio Gelderland om hier de muziekredactie wat op te vrolijken en redde de slecht draaiende lokale omroep Doetinchem door deze als stationmanager om te dopen in Radio IJsselstad. Hier presenteerde hij diverse populaire programma’s en stond tijdens het IJsselfestival meer dan vijftig Nederlandse artiesten aan elkaar te kletsen. Hans produceerde voor vele stations commercials- en jingles en leende regelmatig zijn stem aan vele omroepen. De muzikale smaak van Hans is zeer breed, maar de voorkeur gaat uit naar de good old 70’s en 80’s. Van 1983 tot 1997 was Hans de vaste DJ in de populairste discotheek van Doetinchem, de Talk of the Town.

Hans is tot op heden nog regelmatig als gast DJ op diverse podia te zien en was de vaste zaalspeaker bij Eredivisionist Volleybal Langhenkel – Orion alwaar zijn sportieve presentatiehumor niet mocht ontbreken. Hans was sinds 2007 verbonden aan Radio Mi Amigo 192 en zag Radio Mi Amigo 100.9 en 107.1 FM als een geweldige uitdaging.

Veel lol en lekker knallen aan de Spaanse Costa. Momenteel presenteert Hans elke werkdag om 16.00 uur de “The Middle Of The Roadshow” op Radio Sevagram.

Vacature

Radio Sevagram gaat vernieuwen!
Wij willen terug naar de basis van radio Sevagram en dat houdt in dat we meer live programma's willen gaan maken.
Daarom zijn we op zoek naar jou!

Heb je altijd al een radioprogramma willen maken of de techniek willen verzorgen. Stuur dan meteen een mail via het contactformulier.
Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.
Ervaring is niet noodzakelijk, enthousiasme wel.

Evt kun je het programma ook vanuit je eigen thuisstudio verzorgen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.